Home > Piets blog > Stormdepressie
Volg Piet

Piets blog

Stormdepressie

Het was de afgelopen week en ook vandaag lekker weer, met weliswaar van tijd tot tijd buien, maar eigenlijk voortdurend hoge temperaturen. Waarbij afgelopen dinsdag op sommige plaatsen in het land het dagrecord voor de maximumtemperatuur werd verbroken. In het Limburgse Ell werd het 23,1 °C. Maar zo mooi als het nu is, blijft het niet lang meer.

Maandag komt een van oorsprong diepe oceaandepressie via Schotland over de Noordzee en deze trekt naar Denemarken. Dit zorgt waarschijnlijk op zondag en maandag aan de kust al voor een harde tot stormachtige zuidwestelijke wind en van maandag op dinsdag krijgen we dus misschien een storm of zware westerstorm aan de kust; 9 of 10 Bft. De berekeningen over de koers van deze depressie kunnen nog wat wijzigen, maar duidelijk is wel dat het mooie weer dat we nu hebben zal verdwijnen.

We krijgen morgen al meer bewolking en af en toe wat regen, vooral in de middag en avond. Het wordt daarbij 15 tot 17 °C. Zaterdag begint de wind al verder toe te nemen naar hard (7 Bft) aan de kust. Daarbij krijgen we vooral in de middag buien. Overdag schijnt de zon nog wel lekker en wordt het 16 tot 19 °C. Zondag en maandag krijgen we veel buien en ook veel neerslag. Het wordt zondag 17 °C en maandag 15-16 °C. Dinsdag is het 12 tot 14 °C en ook dan hebben we buien.

De weerkaart voor maandagnacht, met de stormdepressie.

 

Meer Blog