Home > Piets blog > Tropisch warm, daarna zware buien
Volg Piet

Piets blog

Tropisch warm, daarna zware buien

Morgen en woensdag brengen op veel plaatsen in het oosten, midden en zuiden van ons land tropische temperaturen van 30 tot 32 graden. De meeste zon verwacht ik dinsdag met op de stranden 23 tot 25 graden en flink wat zon. De oost tot noordoostenwind zal morgen enige verkoeling brengen, maar de wind valt later in de middag en avond vrijwel stil. In de avond om 20.00 uur nog 20 tot 28 graden! Er volgt een warme nacht met temperaturen rond 18 of 19 graden! Woensdag wordt de meest warme dag. Gemiddeld 29 graden en opnieuw landinwaarts 30 tot 32 graden. Er is weinig wind en het weer krijgt een zwoel, drukkend karakter. Later op de dagen volgen al de eerste (zware) onweersbuien.

Zware buien: zware buien zullen later op woensdag en in de avond en nacht naar donderdag toe een einde maken aan de hitte en het zwoele weer. Deze buien kunnen plaatselijk voor wateroverlast zorgen, kans op zwaar onweer en kans op zware windstoten.

Enkele tips: voldoende water drinken. Voor in de auto voldoende water meenemen. Is ook van belang voor als je in een file komt te staan.

Watersport: waarschuwing voor de zware buien op woensdag. Vanaf de middag kans op zware buien, dus tijdig de havens opzoeken.

Meer Blog