Home > Piets blog > Wintervoorspelling 2013-2014
Volg Piet

Piets blog

Wintervoorspelling 2013-2014

OP NATUURIJS, OP SCHAATSEN!

In deze definitieve wintervoorspelling ga ik uit van een over het geheel genomen normale tot te koude winter. Verder heeft de winter vooral eerst en later een sterk wisselvallig karakter. Ik ga er ook in deze wintervoorspelling vanuit dat wij op natuurijs kunnen schaatsen. Januari zou wel de meest koude maand kunnen worden.

Winter 2013-2014
December verloopt over het geheel wisselvallig. Kans op storm(achtig) weer. Dan weer zacht en dan weer koud. Met name rond of iets voor halverwege de maand kan er wel sprake zijn van een koude(re) periode. De eerste sneeuw. Of deze koude(re) periode het ook tot en met kerst vol zal houden is onzeker. December komt uit op een normale gemiddelde temperatuur tot te koud.

Januari wordt volgens mij de meest koude maand van de winter. Een of twee stabiele perioden met winterweer. Op natuurijs, op schaatsen. Gemiddelde temperatuur onder normaal, dus (flink) te koud.

Februari gaat de wisselvallige toer op met koude perioden en gekwakkel. De gemiddelde temperatuur zal in deze maand te koud uitvallen of rond normaal uitkomen.

Het zal duidelijk zijn dat de overlast regelmatig groot is. Dit vooral door het periodiek sterk wisselvallige karakter.

Opmaak: ik kom tot deze wintervoorspelling door naar het stromingspatroon van de afgelopen anderhalf jaar te kijken. Ik neem ook de verwachte zonneactiviteit mee en natuurlijk een vleugje gevoel.

Elk jaar kom ik eind november met de definitieve wintervoorspelling. Immers, morgen, 1 december begint de meteorologische winter.

Groeten, Piet Paulusma

 

 

Meer Blog