Home > Piets blog > Zware onweersbuien (wateroverlast, windstoten)
Volg Piet

Piets blog

Zware onweersbuien (wateroverlast, windstoten)

Het wordt morgen een hete, tropische dag met woensdagmiddag landinwaarts de hoogste temperaturen. De tropische temperaturen komen daar te liggen tussen 32 en 35 graden. De temperatuurtegenstellingen zijn groot, want aan zee wordt het 23 tot 25 graden. Daarnaast zijn eigenlijk alle ingrediënten voor erg zware onweersbuien aanwezig. Niet alleen morgen, maar ook donderdag! Tijdens de buien is er kans op hagel.

Eerder deze week was het al raak met hagelstenen zo groot als golfballen in Frankrijk. Bij ons moeten wij verder rekening houden met de kans op wateroverlast door de buien. De buien staan bijna stil en bewegen langzaam. Tijdens sommige buien kunnen eveneens zware windstoten voorkomen. De buien kunnen ook op donderdag plaatselijk zorgen voor wateroverlast, waarbij er rond 25 tot 30 mm kan vallen binnen 1 à 2 uur. Kortom zowel woensdag overdag als woensdagavond kunnen zware buien voorkomen met veel onweer, hagel en zware windstoten. Dit geldt ook voor de nacht en donderdagochtend.

Waarschuwing voor het verkeer: hou rekening met zware buien met matig of slecht zicht, hagel en windstoten. Advies voor de watersport: woensdag en donderdag niet het water op.

De verdere vooruitzichten: vrijdag is het weer al volledig overgestapt op de wisselvalligheid waar we al bekend mee waren. Het wordt ronduit herfstachtig met veel bewolking, veel neerslag en lage temperaturen tussen 17 en 19 graden. Ik zou zeggen, geniet nog maar even van de warmte van vandaag, na morgen is het namelijk even voorbij.

Meer Blog