Home > Piets blog > Zware storm en hoogwater (update)
Volg Piet

Piets blog

Zware storm en hoogwater (update)

Ik hou via dit blog de ontwikkelingen bij met betrekking tot de storm en zware storm die morgen, donderdag het weerbeeld gaat bepalen. Hier volgt het actuele overzicht.

Langdurig zware storm: Donderdagochtend zal de zuidwest tot westenwind gaan toenemen. In het zuidwestelijk en westelijk kustgebied tot storm of zware storm, kracht 9 of 10. Dit blijft in de middag eerst ook nog zo. Noord-Holland, Friesland en Groningen en IJsselmeer later in de ochtend en middag zware storm kracht 9 en 10. Waddengebied zeer zware storm, kracht 10 of 11. Windstoten tussen 110 en 140 km (tot in kracht 12). Landinwaarts een harde tot stormachtige wind met soms zware windstoten. Donderdagavond, in de nacht en vrijdagochtend komt er in de kustgebieden een noordwesterstorm te staan. Waddengebied storm tot zware storm. Al met al een langdurige storm van 24 uur of nog langer. Windstoten tussen 90 en 115 km/u (tot in kracht 11). Landwaarts een harde wind met windstoten.

Springtij en hoogwater: De (zware) storm zal donderdagavond samen met springtij voor erg hoog water zorgen. Ook vrijdag komt er veel water op de kust te staan, door de lange noordwestelijke stormbaan.

Buien: Donderdagmiddag al buien met zeer zware windstoten. Donderdagavond en in de nacht stormbuien met hagel, onweer, natte sneeuw en zware windstoten tot in kracht 10 of kracht 11. Ook vrijdag nog flinke winterse buien met windstoten.

Problemen: Opnieuw kan er schade ontstaan en opnieuw zullen bomen omwaaien. Er is grote overlast voor het verkeer te verwachten. Overlast ook door het hoge water.

Meer Blog