Home > Piets blog > Zware storm, overlast en schade
Volg Piet

Piets blog

Zware storm, overlast en schade

Later vannacht, maar vooral morgen overdag komt er in de kustgebieden een zware storm te staan, mogelijk in het noordwesten en op de Wadden zeer zware storm (kracht 10 of 11).
Zo staat er morgenochtend vroeg al windkracht 9 (storm) langs de gehele westkust. In de ochtend en in de middag breidt het stormveld zich verder naar het noorden en landinwaarts uit. Windrichting zuid tot zuidwest. Het hoogtepunt van de storm verwacht ik tussen morgenochtend 11.00 uur en morgenmiddag 15.00 uur. Het noordwestelijk kustgebied en de Waddeneilanden lijken het zwaarste deel van de storm te krijgen met windkracht 10 en tijdelijk windkracht 11 (zeer zware storm). Windstoten in kracht 12!
De windstoten zullen in de kustgebieden uitkomen tussen 120 en 140 km per uur ( in kracht 12). Landinwaarts tussen 70 en 100 km per uur. Door het stormweer en de windstoten verwacht ik veel overlast en kans op schade. Met name overlast voor alle verkeer vanaf de ochtendspits tot rond halverwege in de middag. Ook kan schade ontstaan aan gebouwen en het omwaaien van bomen kan grote problemen veroorzaken.

De depressie die voor deze storm moet zorgen, trekt morgen in tempo vanaf de Britse Eilanden over het noordelijk deel van de Noordzee richting Scandinavië weg. De precieze koers is nog even afwachten. Als de depressie morgen iets zuidelijk komt te liggen wordt de storm in ons gehele land zwaarder. Als de depressie iets noordelijker uitkomt zal de storm minder zwaar worden.

Meer Blog