Home > Piets blog > Januari
Volg Piet

Piets blog

Januari

In tegenstelling tot mijn wintervoorspelling heeft januari gekozen voor een gemiddeld zachte tot zeer zachte maand. De laatste anderhalve week zijn dan wel wat kouder verlopen, maar een lange winterperiode is uitgebleven.

Het meest opvallende weer is van de afgelopen anderhalve week. Toen waren de tegenstellingen tussen aan de ene kant het noorden en oosten en aan de andere kant overig Nederland groot en soms zelfs zeer groot. Zo lag er vorige week vrijdag al sneeuw in het noordoosten. Ik heb mijn weerprogramma vorige week vrijdagavond opgenomen bij de poldermolen “De Goliath” in de gemeente Eemsmond. De molen was wit besneeuwd en het vroor daar een paar graden met een gevoelstemperatuur van -8. Daar is in het weekend nog flink wat sneeuw bijgekomen met de afgelopen paar nachten lichte tot matige vorst.

Met name in het noorden, maar ook in het oosten is het deze week vrij koud geweest. Het verschil met zuid en zuidwest Nederland was zelfs 10 graden.

Voor de schaatsliefhebbers geeft februari nog wel kansen, maar de start van deze nieuwe maand is niet positief als het gaat om een echte koude winterperiode.

Meer Blog