Home > Piets blog > Nazomeren
Volg Piet

Piets blog

Nazomeren

Het is al bijna oktober en we kunnen vandaag opnieuw gaan nazomeren. Dan kan een zomer lang duren. En wat mij betreft mag het nog wel even zo blijven. Ik ga er ook vanuit dat deze nieuwe week met de wisseling van september naar oktober te hoge temperaturen blijft afgeven.

Even een rondje Nederland. Normaal gesproken ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in De Bilt tijdens de eerste 10 dagen van oktober rond 16,3 graden. In Leeuwarden rond 15,4 en in Twenthe 15,8 graden. In Maastricht rond 16,2. In Vlissingen en Amsterdam Schiphol rond 16,1 graden. In Hoorn op Terschelling 15,1 graden. Deze week zal de maximumtemperatuur tijdens de eerste dagen van oktober landelijk rond 18 of 19 graden uitkomen. Uitgaande van de gegevens van het KNMI station in De Bilt zal september 1,5 tot 2 graden te warm uitvallen. Dit betekent een notering in de top 10 van de warmste septembermaanden. Waarschijnlijk op nummer 5.
In De Bilt is totnogtoe slechts 15 mm regen gevallen. Daar komt de komende nacht waarschijnlijk 1 of 2 mm bij. En zo zal september ook in de top 10 komen van de droogste maanden en wel op nummer 4.

Meer Blog