Home > Piets blog > Recordwarm weekend?
Volg Piet

Piets blog

Recordwarm weekend?

Het kan zaterdag wel eens recordwarm worden in ons land. Op vrijdag verwacht ik temperaturen tussen 17 en 20 graden. Op zaterdag temperaturen tussen 17 en 19 graden! Dan is het bijna nazomeren en ik noem het voorjaar! De zon komt vanaf vrijdag dan ook weer terug.

De records: het warmterecord voor vrijdag 31 oktober staat op naam van 1968 met in De Bilt een maximumtemperatuur van 19,9 graden. Dit record zal waarschijnlijk niet verbroken worden, maar de spanning loopt wel op. Zaterdag 1 november heeft een grote kans op een nieuw record. Het oude record in De Bilt stamt uit 1943 met 17,3 graden. Als op 1 november de temperatuur in De Bilt boven 17,3 graden uitkomt is er sprake van een nieuw record. Ik verwacht zaterdag in de Bilt een maximumtemperatuur van 18 graden! Dus een nieuw record.

Zondag, 2 november wordt het ook spannend. Het record met 17,0 graden staat ook op naam van 1943 en de kans dat ook dit record sneuvelt lijkt groot. Zondag kan in De Bilt de temperatuur oplopen naar rond 17 graden en 17,1 is al genoeg voor een nieuw record.

Normaal geldt voor begin november een maximumtemperatuur rond 11 of 12 graden. Kortom: het wordt een recordwarm weekend. Goed voor het terras, de barbecue en er even op uit.

Meer Blog