Home > Piets blog > Zomervertier
Volg Piet

Piets blog

Zomervertier

De zomer is weer helemaal terug. De eerste volle bouwvakweek zal zich voor de rest van de dagen van de zomerse kant laten zien. We spreken van een zomerse temperatuur bij 25 tot 30 graden. Ook wel zeer warm genoemd. En de aanduiding zeer warm vind ik beter. We spreken van een warme dag als de maximumtemperaturen tussen 20 en 25 graden uitkomen. Er is sprake van een tropische temperatuur als 30 graden of hoger wordt bereikt. De komende dagen zullen opnieuw zeer warm uitvallen, maar kennen in een matige tot vrij krachtige wind ook een natuurlijke “verkoeler”. Als we het in huis iets aangenamer willen maken, is het een tip om wat later in de in de avond en in de vroege ochtend deuren en ramen open te zetten.

Niet alleen de mensen die op vakantie zijn, maar ook iedereen die thuis is kan de komende dagen rekenen op volop warm zomerweer. Dus is het tijd voor het zomervertier en de zomeractiviteiten. Zo is het woensdag, maar ook donderdag prima strandweer. Als ik een cijfer geef kom ik op een 9 of 10 uit. De zeewatertemperatuur ligt zo rond 20 of 21 graden.
Het terrasweer komt de komende dag ook op een 9 of 10 uit. En voor het barbecueweer gelden voor woensdag en donderdag dezelfde hoge cijfers. De af en toe vrij sterke wind kan van de 10 een 9 maken. De watersport treft ook fraai zomerweer, maar moet wel rekening houden met een gemiddeld matige tot vrij krachtige oost tot noordoostenwind. De wind is aflandig.

Meer Blog