Home > Piets blog > Na het weekend hogedruk
Volg Piet

Piets blog

Mauricio Heruer (Oud Ade)

Na het weekend hogedruk

Er is eindelijk weer eens regen gevallen. Op sommige plaatsen viel zelfs zo’n 10 mm. Iets wat de natuur erg goed kan gebruiken.
Een depressie op de Noordzee trekt dit weekend langzaam naar de Oostzee. Juist tijdens het weekend passeren daardoor storingen met buien. Wat overigens niet betekent dat het steeds nat is.

Na het weekend zien we een fusie ontstaan tussen een hogedrukgebied boven Frankrijk en Scandinavië. Dat is gunstig voor het weer bij ons. Maandag zien we al verbetering en blijft het al droog of het moet een enkel buitje zijn en temperaturen rond 17 graden.
Zou het nu december, januari of februari zijn dan gingen winterliefhebbers op het puntje van de stoel zitten. Hogedruk dat zich vanaf de Noordzee verplaatst naar Scandinavië en daar voor anker gaat. Een blokkade die de laatste jaren weinig meer voorkomt en in de wintermaanden bijna altijd garant staat voor de toestroom van koude vrieslucht. Maar het is oktober en dus geen kou. Wel is het dinsdag en woensdag droog en zijn er flinke perioden met zon. Dinsdag is het 17 of 18 graden, woensdag 15 of 16 graden. Ook de nachten worden geleidelijk aan wat kouder en misschien dat de dagen soms beginnen met een (grond)mistbank. Kijken we nog wat verder vooruit, dan zien we dat er vanaf halverwege komende week wel een paar aanvallen op het hogedrukgebied worden ingezet maar dat deze ze lijkt te kunnen pareren en waardoor het vrij zonnige en droge weer aan kan houden. Kortom: dit weekend wisselvallig met ook betere momenten, daarna keert de nazomer terug.

Meer Blog