Home > Piets blog > Zomerweer scoort 12
Volg Piet

Piets blog

Ton Wesselius (Roelofarendsveen)

Zomerweer scoort 12

Ik geef altijd cijfers aan het zomerweer. Wel, morgen scoort het zomerweer (terras, strand, camping, barbecue, watersport en meer) bij mij geen 10, maar een 12! Dit heeft te maken met het tropische weer in ons land. Het gehele land komt uit op 30 tot 33 graden en mogelijk op plaatsen ver landinwaarts 34 graden. Het gebeurt niet zo vaak dat het hele land, inclusief de Waddeneilanden en de kust ook tot 30 graden of zelfs hoger uitkomen. Daarbij komt de veelheid van zonuren. De warmte en zelfs nog hitte in de late middag en vroege avond en de warme nacht met 18 of 19 graden.

Voor de watersport staat er een meest matige wind. Wel moeten we in het algemeen de lucht in het oog houden, vanwege een mogelijke buienkans later op de dag, in de avond en in nacht. Dit geldt met name voor het noordoosten, oosten en zuidoosten van ons land.

Ik wens de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse veel succes. Ik verwijs ook iedereen naar mijn hittetips. Nederland blijft voorlopig vakantieland met ook tijdens het weekend volop zomerwarmte. Vrijdag op meerdere plaatsen een (onweers)bui.

Meer Blog