Home > Piets blog > 2 maart
Volg Piet

Piets blog

2 maart

Het is vandaag alweer de tweede dag van de meteorologische lente. De tweede dag van de lente volgens de weerkunde. Eerlijk gezegd kreeg ik gisteren bij mij in Harlingen toch wel even het lentegevoel. Na een paar buien in de (vroege) ochtend is de zon er flink bij geweest. Dat was lang niet in geheel Nederland zo, maar de zon won in de middag wel terrein.
Het weer zal voorlopig een sterk wisselend karakter houden. Dus periodiek regen of buiig weer en soms een harde wind of meer.

Vandaag is het 30 jaar geleden dat zich in noordelijk Nederland een ijzelramp voltrok. Het was later in de avond van 1 maart al begonnen met ijzel. Dinsdag 2 maart was het door de ijzel een grote chaos. Op deze dinsdag niet alleen ijzel, maar ook viel er nog sneeuw. Veel schade aan bovengrondse leidingen en de natuur had het zwaar. Veel bomen en struiken waren volledig vernield. In Leeuwarden kwam de temperatuur overdag niet verder dan +0,3 graden. In Eelde werd met een maximum van -0,8 graden een ijsdag genoteerd. In De Bilt en in Maastricht werd die dag maar liefst +10 graden als maximumtemperatuur gemeten.

Meer Blog