Home > Piets blog > De echte winter komt nog
Volg Piet

Piets blog

Ed van der Padt (Ridderkerk)

De echte winter komt nog

En nu moet het nog echt winter worden. Dit echte winterweer bouwt zich de komende week in Europa langzaam op. Dit geldt zowel voor de bovenlucht als voor de onderste luchtlagen en het echte winterweer zal ons volgende week vrijdag bereiken.
Als ik het over echt winterweer heb, heb ik het over minstens matige vorst in de nachten en overdag ook onder nul. Dit alles ondersteund door een straffe, koude wind uit oostelijke richtingen. Deze echte winter lijkt vanaf volgende week vrijdag of vanaf volgend weekend te beginnen. Daarvoor liggen al een aantal nachten met temperaturen rond het vriespunt tot lichte vorst en kans op gladheid.
Een echte winter is bij mij ook winterweer met een grote kans om op natuurijs te kunnen schaatsen. Of dat snel lukt of minder snel lukt is niet alleen afhankelijk van vorst en vooral de ijsdagen, maar is ook afhankelijk van complicaties zoals sneeuw en eens een dag met Noordzee-invloeden. Ik ga er nu vanuit dat de kans op sneeuw volgende week van donderdag op vrijdag en vrijdag al aan de orde kan zijn voor noordelijk en noordoost Nederland.

Meer Blog