Home > Piets blog > Herfststorm!
Volg Piet

Piets blog

Jannes Wiersema (Roodeschool)

Herfststorm!

Het ziet er naar uit dat wij ons voor later op dinsdagavond en vooral in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdag overdag, kunnen gaan opmaken voor de eerste herfststorm. De kans op deze eerste herfststorm geldt met name voor de kustprovincies. Landinwaarts is de wind minder hevig.
De voorlopige verwachting: Later dinsdagavond en in de nacht naar woensdag toe in de zuidwestelijke en westelijke kustgebieden een stormachtige wind tot stormkracht 9. Dit geldt ook voor het eerste deel van woensdagochtend. Uitschieters tot in kracht 10! In het Waddengebied komt in de vroege ochtend tot in het eerste deel van de middag stormkracht 9 te staan. Uitschieters tot in kracht 10 of mogelijk in kracht 11! In het tweede deel van de middag neemt de wind iets af. Landinwaarts gaat de wind
toenemen tot krachtig, kracht 5 of 6. Uitschieters in kracht 7 tot 9. De windstoten komen vooral voor in buien. Ik noem deze buien dan ook al jaren stormbuien. In de kustgebieden, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied zijn het (zware) stormbuien.

Waarschuwing: verkeer en voor op het water: hou rekening met de zware windstoten, vooral tijdens
buien. In buien soms matig of slecht zicht door de combinatie van regen en wind. Watersporters: de havens opzoeken. Het wordt een zeer zware ochtendspits, ook de avondspits heeft het nog zwaar.

Meer Blog