Foto: Petra Zinger

Een nieuw hogedrukgebied op komst

30 april 2020 - 21:28

De regen van de afgelopen paar dagen en de regen die tot en met maandag nog kan vallen zal het droogte tekort in de grond niet goedmaken. Ik ga er zelfs vanuit dat zondag en maandag meest droog zullen verlopen.

Er liggen nog een paar storinkjes op de loer die regionaal wat regen kunnen brengen of een paar buien en buitjes. Daarna zal een nieuw hogedrukgebied vanaf de oceaan, de Britse Eilanden en de Noordzee tot over Duitsland het weerbeeld voor een aantal dagen bepalen. Dit betekent opnieuw droog weer met flink wat zon en de temperaturen kunnen gaan oplopen naar gemiddeld 19 of 20 graden op volgende week vrijdag. Ik verwacht op dit moment niet opnieuw een zeer lang blijvende droge periode. Verder is het afwachten of er deze maand nog een noordelijke stroming zal ontstaan.

April: De afgelopen maand april is de geschiedenis in gegaan als de maand van de helder blauwe luchten en de heldere nachten. Het is een te droge maand geworden, maar het droogte record van 2007 met in De Bilt slechts 0,3 mm uit 2007 blijft staan. Leeuwarden kwam in 2007 niet verder dan 1 mm en in Maastricht viel in april 2007 zelfs geen enkele druppel regen. Verder heeft april dit jaar voor een flink overschot aan temperatuur gezorgd, gemiddeld 2 graden te warm maar geen record. Het aantal uren zon kwam net niet toe aan het record uit 2007.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.