Foto: Nellie Bartels

Hittetips

23 juni 2020 - 11:55
  • Zonnen? De UV straling komt vandaag rond 7 of misschien wel rond 8 uit. Dat is hoog en betekent geregeld insmeren. Gemiddeld al na 15 of 20 minuten. De huid kan snel verbranden. Het is zonder meer aan te raden om niet tijdens het meest hete deel van de dag te zonnen.
  • Met de auto op er op uit? Neem drinken mee voor onderweg (water). Als je in een file terechtkomt is met deze warmte drinken meer dan noodzakelijk.
  • Warmte in huis: in de vroege ochtend en in de avond eerst nog even de woning laten doorwaaien. Alles even tegen elkaar open zetten.
  • Voor een ieder die buiten aan het werk is, hou rekening met de zomerwarmte en de felle zon. Zoek indien mogelijk af en toe even de schaduw op en scherm hoofd en lichaam goed af. Niet alleen werken in de zon vraagt alert te zijn. Ook op bijvoorbeeld de camping moeten we alert met de hitte en zon omgaan. Dit geldt ook voor op het strand en thuis.
  • Huisdieren niet in afgesloten kleine ruimtes achterlaten zoals in een auto. De dieren moeten ook voldoende ventilatie hebben en water. Het wordt een zware hittegolf week. Wij zijn niet gewend aan deze  extreme snikhete weersomstandigheden en temperaturen. Ook in de avonden is het vaak eerst nog tropisch heet en de nachten extreem warm!                                                        
  • Verkeer: Hou rekening met de felle zon. Auto’s, aanhangers en vooral vrachtverkeer controleer de bandenspanning. Hou de bandenspanning op de juiste druk. Door een zeer warm wegdek wordt bij een te hoge spanning de kans op een klapband groter. Wandelaars en fietsers: het wegdek, de bestrating kan zeer warm worden. 

Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.