Foto: Jos Hebben

Kans op witte kerst 2021?

24 december 2021 - 08:03

Noorden kerstwinterweekend met matige vorst!

Het noorden heeft dit weekend volop winterweer met in de nacht van Eerste Kerstdag naar Tweede Kerstdag toe matige vorst van -7 graden. Misschien wat wit door sneeuw? Het overige deel van ons land is veel minder koud.

Het kerstwinterweekend voor het noorden:

In het noorden en oosten wordt het vanavond en vannacht snel kouder. Eerst nog kans op regen, mogelijk blijft er sneeuw van over. De temperaturen dalend naar -4 graden in het noorden tot +4 in het zuidwesten.  Er komt een matige tot vrij krachtige en flink koude oost tot noordoostenwind te staan. In het Waddengebied af en toe krachtig. Eerste Kerstdag in het noorden en oosten vrijwel volop zon en volop winter met overdag temperaturen van rond 0 of -1 graden! In het noorden de ijsdag van -1 graden. Een koude oost tot noordoostenwind. In het Waddengebied af en toe krachtig. In de nacht naar Tweede Kerstdag grote verschillen met matige vorst van -6 of -7 graden in het noorden en oosten tot +2 graden in het zuidwesten. Zondag, Tweede Kerstdag  in het noorden regen en vooral kans op sneeuw met -0 tot -2 graden! Mogelijk ijzel. In de nacht nog -2 of -3 graden met sneeuw, regen en ijzel.

Overig Nederland: Kerstavond en nacht boven nul met regen. Eerste Kerstdag temperaturen boven nul en in de nacht wat lichte vorst. Tweede Kerstdag temperaturen boven nul en wat regen of ook natte sneeuw. In de nacht ook boven nul. 

Verkeerswaarschuwing: Vanaf vanavond en vannacht tot en met het gehele weekend (regionaal) kans op gladheid, soms ook sneeuw. Het noorden alle dagen kans op gladheid en volop winterweer.

 

 

 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.