Foto: Henk Luntz

Lichtshow en wateroverlast!

16 juni 2020 - 20:07

We kunnen ons morgen gaan opmaken voor de komst van een nieuw actief buiengebied vanuit het zuiden en zuidoosten. Het zijn de inmiddels bekende en regionaal soms zware buien. Kans op zwaar onweer, hagel, windstoten en wateroverlast!

De talrijke ontladingen en dus het weerlichten kunnen in de avond en nacht voor een heuse lichtshow zorgen. Het weerlichten is van ver te zien. De onweerskans lijkt in de nacht geleidelijk af te nemen.

Wanneer: De eerste buien kunnen woensdagochtend het zuidwesten al bereiken. In de middag (vroeger of later) volgen het oosten en zuiden. Misschien ook het midden van ons land. Dit buiengebied trekt in de avond en nacht richting het noorden. Of de buien in de nacht naar donderdag toe tot het noordoosten zullen doordringen is nog maar de vraag.


Verkeerswaarschuwing en waarschuwing watersport: De buien kunnen morgen overdag, in de avond en in de nacht plaatselijk zorgen voor matig of slecht zicht, zwaar onweer, hagel en windstoten en plaatselijk veel water op de weg.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.