Foto: Henk Luntz

Veel regen! Kans op wateroverlast. Noodweer in Europa.

4 juni 2020 - 09:03

We kunnen ons tot en met het weekend gaan opmaken voor een weertype met regionaal veel regen, kans op wateroverlast en zaterdag is het met 13 tot 15 graden ook koud. Een krachtige meest zuidwestenwind met windstoten in kracht 7 of 8 maakt het weerbeeld tot een herfstachtig weerbeeld.

Het valt vandaag nog wel wat mee met de regen. Morgenochtend en middag kan er flink regen vallen door buien. Ook zaterdag overdag valt er veel regen. De meeste regen in het westen en noorden door buien. Op plaatsen 30 mm of meer. Zondag en maandag is het buiig weer, maar kan de zon er nog tussendoor komen.
Het wordt de komende dagen weer voor de trui en de regenjas en soms de zuidwester.


Noodweer in Europa
Samen met de inzinking bij ons zal het vandaag, morgen en in het weekend in bijna geheel West Europa regionaal noodweer zijn. Zo krijgen Zuid-Frankrijk, met het aangrenzende Middellandse zeegebied en grote delen van Spanje en Noord Italië er flink van langs. Duitsland wordt ook niet gespaard, evenals de Alpenlanden. Het gaat om buien met zwaar onweer, zware hagel, wateroverlast, windhozen en valwinden.
Kortom het weer zorgt de komende dagen voor nieuws, in vrijwel geheel West-Europa. Dus ook bij ons.

Waarschuwingen verkeer: De vrijdagochtendspits en deels ook de middagspits krijgen het in ons land zwaar. Op plaatsen veel regen op de weg, matig tot slecht zicht en windstoten. Watersport: Een krachtige wind met windstoten in kracht 7 of 8 en door regen ook matig tot slecht zicht!


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.