Foto: Henk Luntz

Zomertijd en zomerwarmte

27 maart 2021 - 11:49

De komende nacht gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur wordt de klok een uur vooruit gezet. Dit betekent dat het vanaf zondag in de ochtend een uur langer donker is en in de avond een uur langer licht. Dit gaat de komende week goed uitkomen.

Het wordt een week met veel zon en de eerste drie dagen zomerwarmte. Een passender begin van de zomertijd is er bijna niet.

Morgen, de eerste dag van de zomertijd, is het nog niet passend weer met in een groot deel van ons land regen, een harde wind en windstoten.

Maandag, dinsdag en woensdag zorgt een hogedrukgebied voor de zon en opwarming. De temperaturen kunnen maandag in het zuiden al 20 of 21 graden bereiken. Dinsdag wordt de meest warme dag van de komende week. Het is overal zomer en de temperaturen lopen in de kustgebieden en in het noorden op naar 17 tot 20 graden tot 21 of 22 graden landinwaarts. In het zuiden 23 graden.

Met deze temperaturen zitten we bijna tegen de warmterecords aan van 30 maart. Woensdag 31 maart wordt het  met vrij zonnig weer ook nog flink warm met landinwaarts 20 tot 22 graden. In de kustgebieden en in het noorden 16 tot 19 graden.

Vanaf donderdag wordt het kouder met landinwaarts in een paar nachten kans op grondvorst! 


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.