Foto: Nellie Bartels

Records tropische hittegolf dagen

9 augustus 2020 - 12:49

De eerste nieuwe hittedag records zijn gisteren bijgeschreven. Niet eerder was het In De Bilt op 8 augustus met 34,6 graden zo heet. Ook in Maastricht een nieuw hitterecord met 36,4 graden. En dan de dagen die nog komen.

De tropische temperaturen houden het deze week nog vol tot en met komende donderdag 13 augustus. Dit betekent dat wij op de meeste dagen nieuwe landelijke hitterecords zullen bereiken. Dit geldt ook voor de nachten. Het noorden heeft waarschijnlijk minder veel dagen met nieuwe hitterecords, maar ook daar zullen op een aantal dagen nieuwe records worden geregistreerd.

Deze hittegolf kan in De Bilt 8 dagen op een rij halen met de tropische 30 graden en hoger. Dit is een absoluut nieuw record. Voor het zuiden wordt deze recordreeks 9 dagen. Zoals het nu lijkt komt de landelijke hittegolf voor De Bilt op 17 of 18 augustus op zijn einde als de temperatuur dan onder de 25 graden gaat uitkomen. In dat geval kunnen wij een hittegolf noteren met een lengte van maar liefst 12 of 13 graden en met veel records.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.