Foto: Ed van der Padt

Update: zondag windstoten in kracht 12!

7 februari 2020 - 18:48

Zondag komt later in de middag in de kustgebieden, het IJsselmeergebied en in het Waddengebied een zuid tot zuidwesterstorm te staan. Landinwaarts een krachtige tot harde wind. Maandag en dinsdag blijft het stormachtig.

Zondag komt er later in de middag in de kustgebieden, in het
IJsselmeergebied en in het Waddengebied een volle zuid tot
zuidwesterstorm te staan. Dit gaat samen met windstoten in kracht 10 en 11. In het Waddengebied windstoten in orkaankracht 12 (126 km/u).
Landinwaarts komt een krachtige tot harde wind te staan met windstoten in kracht 9. Dit kan best meer worden. Door de zuid tot zuidwestenwind komt er nog niet al teveel water op de kust te staan.
Zondagavond en nacht zoekt de wind meer het westen tot zuidwesten op en blijft in de kustgebieden, in het IJsselmeergebied en in het Waddengebied nog  stormachtig tot stormkracht 9. Windstoten in kracht 10 of 11. Landinwaarts verandert er ook weinig met windstoten in kracht 9. In de nacht komt er flink water op de kust te staan.

Maandag en dinsdag blijft het stormachtig met stormbuien en komt er met vloed flink water op de kust te staan.

Verkeerswaarschuwing voor zondag: storm(achtig). Zware tot zeer zware windstoten met door regen matig of slecht zicht. Niet met aanhangers en caravans de weg op. Alvast tips: alles wat buiten los staat en weg kan waaien binnenhalen of
goed vastzetten.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.