Foto: Walja de Ruijter

Weersomslag: stormkansen en buiig

23 januari 2020 - 12:11

De lagedrukgebieden zullen volgende week voor een onrustiger weertype gaan zorgen met kans op stormachtig weer of zelfs een volle storm.

Wordt het de komende week storm, regen of toch ook nog buien met sneeuw? Het kan wat dat betreft alle kanten op. Zo nemen wij dit weekend afscheid van het hogedrukgebied dat de afgelopen week voor record hoge barometerstanden zorgde. De lagedrukgebieden nemen het over en zullen volgende week voor een veel onrustiger weertype gaan zorgen met regen, buien, mogelijk ook natte sneeuw en hagel.
Met een onrustig weertype bedoel ik de kans op stormachtig weer of mogelijk een volle storm. Zo kan er van maandag op dinsdag of dinsdag een volle storm komen te staan. Dit geldt met name in de kustgebieden, maar het komt dan ook tot buien, stormbuien met zware windstoten. Ook landinwaarts windstoten.
Het ruige weer zet van dinsdag op woensdag nog wel even door met buien met kans op natte sneeuw of hagel, omdat de bovenlucht tijdelijk kouder wordt. Daarna kan het eerst wel eens rommelig blijven met dan weer zachtere en dan weer koudere lucht en soms storm(achtig) weer.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.