Foto: Lida Verkade

Zondag stormdag, storm met windstoten in kracht 11!

6 februari 2020 - 12:22

Zondag een volle stormdag, die later in de middag en vooral in de avond en deels in de nacht gaat pieken.

Zondag wordt een volle stormdag die later in de middag en vooral in de avond en deels in de nacht gaat pieken. Het wordt gevaarlijk weer voor het verkeer en de geplande buitenactiviteiten.
De storm bouwt overdag op. In de kustprovincies komt zondagmiddag een harde tot stormachtige zuid tot zuidwestenwind te staan met windstoten in kracht 8 of 9. Landinwaarts gaan de windstoten in kracht 8 uitkomen. In de kustgebieden, het Waddengebied en het IJsselmeergebied komt later in de middag een gemiddelde kracht 8 of 9 te staan met windstoten in kracht 10 of 11.
Wanneer de wind in de avond en nacht het zuidwesten tot westen opzoekt blijft de storm. Landinwaarts een harde wind met windstoten in kracht 8 en 9. In de kustgebieden en op de Wadden kans op een volle stormkracht 9 met windstoten in kracht 11.

Het storm(achtige) weer gaat zondag overdag samen met veel regen. In de avond en nacht zijn het bijna orkaanbuien met kans op onweer en hagel. Het ruige weer zet maandag en dinsdag door met een harde tot stormachtige wind en met stormbuien (hagel en zware windstoten). Dinsdag ook regionaal natte sneeuw.

Ik zal de ontwikkelingen op deze site en de overige media en in Piets Weerbericht bij MAX bijhouden en eventueel met bijstellingen komen.


Piet op locatie?

Laat Piet het weer presenteren
bij uw bedrijf of evenement.